Hoppa till innehåll

ID och Körkortsfoto

Körkort och ID fotografering

Vi har öppet för Drop-In fotografering till körkort, visum och utländska passbilder.

Måndag – Torsdag 10.00-18.00
Fredagar 10.00-16.00.

Eftersom vi även har bokade fotograferingar så kan det ibland vara en väntetid.

För att boka tid ring:

070 720 59 93

Hitta oss på Kungsgatan 12, Uddevalla, delar entrè med Pimpahemma.

Det går även att boka tid för ID fotografering.

Varmt Välkomna in till oss på Ateljé Karlheden på Kungsgatan 12 i Uddevalla

Vi fotograferar för körkort, visum och utländska pass. Vi vet vilka regler som gäller vid olika typer av ID-foto, vilket betyder att du får rätt foto till rätt ändamål. Ta gärna kontakt med oss för mer information. Vi tar 290 kr för en ID fotografering.

Vi fotograferar några bilder så att ni själva kan välja vilket som ni vill använda.

Drop-in för foto till ID-kort

När du ska skaffa körkort eller en ID-handling är det viktigt att ha ett giltigt foto. Det ska uppfylla olika kriterier och vi är väl insatta i hur fotot ska tas för att det ska bli godkänt. Ett kort till körkort, visum eller andra ID-handlingar ska bland annat ha god kvalité, vara maximalt ett år gammalt och det får inte förekomma skuggor på fotot. Du ska titta rakt in i kameran och ögon samt pupiller ska synas tydligt på fotot. Dessutom finns det krav på mycket bra skärpa samt storlek på fotot. Vi ser till att alla kriterier, både de nämnda och övriga krav, uppfylls.

Du är välkommen in för att ta foto när det passar dig. Fotograferingen går snabbt och inom 5 minuter är bilderna klara. Har du frågor? Då är du välkommen att kontakta oss på telefonnummer 070-720 59 93.